eklunda

Dead man walking 21 okt kl 19:00

Pris:
290 kr
Inkl. 0% Moms
Art.nr:
Dead man walking 21 okt kl 19:00
Antal:
Kommentar till butiken:
Jake Heggies mäktiga verk får sin efterlängtade Met-premiär i en ny produktion av Ivo van Hove. Joyce DiDonato är stjärnan i Dead Man Walking som livesänds på  Eklunda bio den 21 oktober.

Dead Man Walking bygger på syster Helen Prejeans memoarer, som handlar om hennes kamp för en dömd mördares själ. Det dramatiska ämnet passar perfekt till Heggies gripande musik och ett libretto av Tony- och Emmy-pristagaren Terrence McNally. Historien blev kanske mest känd som film 1995 med Sean Penn och Susan Sarandon i huvudrollerna. Sedan operans premiär år 2000 har den blivit den mest spelade samtida operan i världen.

Metropolitans dirigent Yannick Nézet-Séguin intar podiet med Grammy-belönade mezzosopranen Joyce DiDonato i huvudrollen som syster Helen. I rollistan finns också Ryan McKinny som den dödsdömde fången Joseph De Rocher, sopranen Latonia Moore som syster Rose och mezzosopranen Susan Graham som De Rochers mor. Kul att veta är att Susan Graham gjorde rollen som syster Helen vid operans ur-premiär för 23 år sedan.

SPELTID
Cirka 3 timmar och 14 minuter inkl. 1 paus
DIRIGENT:
Yannick Nézet-Séguin
SPRÅK:
Engelska, textas på svenska!
I ROLLERNA: 
Latonia Moore (Syster Rose), Joyce DiDonato (Syster Helen Prejean), Susan Graham (Mrs. Patrick De Rocher), Ryan McKinny (Joseph De Rocher)

Priset inkluderar fika i pausen
Vid bokning av minst 5 operor samtidigt kan rabatt utnytjas.
Uppge rabattkoden Met25 i kassan så erhåller ni 25% avdrag.