eklunda

Digitalisering av bion

dokument

kommentera

Lämna gärna en kommentar om Eklunda Bio och digitaliseringen.

Äntligen digitalt

Nu är projektor och ljudanläggning beställt. Vill du hålla dej uppdaterad om vad som händer framöver så titta hit med jämna mellanrum. Sidan uppdateras efter hand.

Nuvarande projektorer
Nya projektorn

Rapport från digitalgruppen

Projektgruppen som jobbar för att samla in pengar till digital teknik i Eklunda är nu i full gång. Som ni kanske har märkt så arrangeras det diverse aktiviteter för gemenskapen i byn och att samla in pengar till tekniken. Vi har fixat med etikettdoktorn och fotbollskväll till bildvisning i regi av hembygdsföreningen. Dessa arrangemang har inbringat ungefär tjugofem tusen. Vi har samtidigt fått ett positivt besked på vår ansökan hos kommunen vilka kommer att bidra med 150 000 kronor. Flertalet företag i samhället har bestämt sig för att sponsra och om ni handlar mat i ICA Nära i Bestorp under december månad bidrar ni också till inköp av digital bioteknik. Alla idéer, företagssponsring, bidrag från privatpersoner och allt engagemang är hjärtligt välkommet!

Om du känner att du vill bidra med mer än pengar kontakta då Martin Hultman eller Åke Andersson. Ni som vill bidra med pengar är varmt välkomna att donera på bankgiro: 176 – 8845. Pengarna går oavkortat till digitaliseringen av Eklunda.

Etikettdoktorn

13 oktober gästades vi av etikettdoktorn. Mats Danielsson från Eksjö som hade en välbesökt föreläsning. Det var ca. 60 personer i Eklunda som lyssnade på hans framförande om vett och etikett både från förr i tiden och fram till modern tid. Inträde och överskott från fikaförsäljningen gick oavkortat till digitaliseringen av Eklunda. Ett fint bidrag som vi är mycket tacksamma för.

Fotbollskväll

15 november anordnade vi en fotbollskväll i Eklunda. Även det var ett välbesökt arrangemang. Det kom ca. 60 personer som trivdes och tittade på fotboll tillsammans. Inträde och överskott från korvförsäljning gick oavkortat in i kassan till digitaliseringen. Ett stort tack till alla som var där och bidrog till digitaliseringen.
 

Film och bild-visningskväll

27 november anordnade Hembygdsföreningen i samarbete med Byggnadsföreningen Hemmet en film och bildvisningskväll. Det visades en film som Paul Aineström gjort. Därefter visades en hel del bilder och filmklipp från bygden, både från Brokind och Bestorp. Ett sjuttoiotal personer var där och deltog i arrangemanget. En frivillig entréavgift togs ut samt fikaförsäljning. Allt överskott skänktes till Eklunda som ett bidrag till digitaliseringen, vilket vi är väldigt tacksamma för.